Crèche met huilpeuters weer open

Kinderdagverblijf Flamingo-Regenboog in Amsterdam-Noord gaat maandag weer open. Dat heeft de GGD bekend gemaakt na een laatste inspectie. De GGD sloot het kinderdagverblijf vorige week na ophef over een filmpje op Facebook. Daarin was te zien hoe twee peuters minutenlang krijsend in de achtertuin van het kinderdagverblijf stonden voordat ze binnen werden gelaten. Later bleek dat er die dag te weinig medewerkers bij de kinderen waren.De crèche moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten er altijd voldoende medewerkers aanwezig zijn en moet de emotionele veiligheid van de kinderen gewaarborgd zijn. De GGD gaat over twee weken controleren of de organisatie op orde is. Zo niet, dan gaat de crèche weer dicht.OudersOok de ouders hebben na een gesprek met de leiding van de crèche gezegd dat ze er weer vertrouwen in hebben. De oudercommissie schrijft in een open brief op de website:”Wij werken nu, samen met de directie van ons kinderdagverblijf en de GGD, aan een plan van aanpak om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Alle aandacht voor het incident en de video was begrijpelijk, maar in het belang van onze kinderen hopen wij dat de rust nu weerkeert.”

Jump to original:

Crèche met huilpeuters weer open